7.9. Kaupunkimuotoilun kohtauspaikka

10.8.2015

Kaupunkimuotoilun kohtauspaikalla puhutaan muotoilusta ja kaupunkien tulevaisuudesta. Tilaisuus järjestetään Helsingin kaupungintalon juhlasalissa (Pohjoisesplanadi 11-13) maanantaina 7.9. klo 13.00-17.00. Tervetuloa mukaan, ilmoittautumislinkki alla.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana muotoiluosaaminen on saapunut pysyvästi kaupungin kehittämistyön tueksi. Kaupunkimuotoilun kohtauspaikka kertoo esimerkkien kautta kaupungin muutoksesta ja siitä, miten muotoilua voidaan hyödyntää julkisten palveluiden kehittämisessä.

Tilaisuudesta vastaavat designpääkaupunki-vuoden 2012 perintöä jatkava Toimiva kaupunki ja Forum Virium Helsinki. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

KAUPUNKIMUOTOILUN KOHTAUSPAIKKA  7.9. klo 13.00 - 17.00

Moderaattorina Luova johtaja Arni Aromaa, Pentagon Design.

13.00 Tervetuloa

13.05 Helsingille muotoilu on tapa rakentaa avointa kaupunkia. Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.

13.15 Muotoilutarinat.fi -verkkojulkaisu kertoo tarinoita kaupungin muutoksesta. Liisa Mayow, Kaskas Media.

13.30 Kolme näkökulmaa kaupunkimuotoilijan ammattiin. Kaupunkimuotoilijat Sara Ikävalko, Mikko Kutvonen ja Pablo Riquelme, Toimiva kaupunki.

14.30 Kahvitauko

14.45 Kahdeksan puheenvuoroa muotoilun käytöstä kaupungissa.

Kalasataman kokeilulaboratorio. Ohjelmapäällikkö Veera Mustonen, Forum Virium Helsinki

Käyttäjäkokemus HKL:n kaupunkipyörien hankinnassa. Viestintäpäällikkö Elina Maunuksela, HKL.

Our House -lähiöfestivaali – designilla alueelle arvonnousua? Tuottaja Katja Lindroos, Momoliving.

Oman muotoinen koti. Projektipäällikkö Miki Mielonen, nuorisoasiainkeskus, Helsinki.

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus. Johtava ylilääkäri Lars Rosengren, sosiaali- ja terveysvirasto, Helsinki.

Yrityslinna. Rekrytointikonsultti Elisa Kouvonen, Yritys-Helsinki.

Ohjaamo-palvelu. Maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela, Helsinki.

Stoan palvelumuotoiluprojekti. Design Planner Virva Haltsonen, Pentagon Design.

16.15 Yhteenveto ja loppukeskustelu

16.30 Virvokkeita ja verkostoitumista