7 viikkoa muotoilukoulussa

30.3.2015

Kalle Kataila

Suunnittelutoimisto IDEO on käynnistänyt muotoilukoulun verkkoon. Laura Euro ja Anna Moilanen osallistuvat IDEO U:n ensimmäiselle kurssille ja kertovat kokemuksistaan 7 viikkoa muotoilukoulussa -blogissa.

Insights for innovation –kurssi käynnistyi 23.3.2015 ja se kestää seitsemän viikkoa. Kurssilla käydään läpi muotoiluosaamiseen keskeisesti kuuluvia havainnointiin ja käyttäjäymmärryksen syventämiseen liittyviä tehtäviä. Tavoitteena on, ei vähempää kuin ymmärrys nähdä maailma toisin silmin.

7 viikkoa muotoilukoulussa -blogi liittyy Toimiva kaupungin tehtävään edistää muotoilun käyttöä kaupungeissa sekä kehittää muotoiluun liittyvää osaamista julkisten palveluiden suunnittelussa. Kaupungit tarvitsevat muotoilua, sillä kaupunkeja käytetään, ei katsella. Siksi niitä pitää myös suunnitella käyttäjiä ymmärtäen, jotta ne toimisivat arjen tarpeittemme tukena, eivät esteenä.

Kaupungeissa tarvitaan myös lisää muotoiluosaamista. IDEO U kaltaiset verkko-oppimisen menetelmät ovat tärkeitä välineitä kasvattaa ymmärrystä muotoilun mahdollisuuksista. On tärkeää jakaa kokemuksia ja tietoa muotoilun mahdollisuuksista. Siksi perustimme 7 viikkoa muotoilukoulussa -blogin ja kutsuimme kaksi koululaista testaamaan uutta verkko-oppimisen alustaa. Laura Euro on Aalto-yliopiston maisteriopiskelija, joka asuu parhaillaan Nantesissa, Ranskassa. Anna Moilanen on ekonomi, joka on intohimoisen kiinnostunut elämästä kaupungeissa. Voit tutustua heihin paremmin täällä. Tai vielä parempi, jää seuraamaan heidän kirjoituksiaan blogissa.