9.9. Design Driven Society

19.8.2015

HUOM, DESIGN DRIVEN SOCIETY -PÄIVÄ ON TÄYNNÄ. VOIT KYSYÄ PERUUTUSPAIKKOJA laura.aalto@toimivakaupunki.fi

Tervetuloa yhteiskunnallisen muotoilun päivään.

Design Driven Society on yhdessä brittiläisen innovaatiohautomo Nestan kanssa toteutettava paneelikeskustelu ja työpaja yhteiskunnan systeemisten ongelmien tunnistamisesta.

Tapahtuma järjestetään Helsinki Design Weekin tämän vuoden päätapahtumapaikalla, L3 Muotoilumakasiinissa Jätkäsaaressa (Tyynenmerenkatu 6). Design Driven Society on kaikille avoin, mutta päivän tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen.

9.30 - Ovet avautuvat, aamukahvi tarjolla

10.00 - Tervetuloa - Toimivan kaupungin hallituksen varapuheenjohtaja Marco Steinberg

10.05 - Avauspuheenvuoro - Co-Founder, Urban + Architectural Designer Anthony Engi Meacock, Assemble Studio

10.45 - 12.30 Paneelikeskustelu - How can we identify systemic problems in the public sector?

12.30 - 13.30 Lounas

13.30 - 14.15 Design for Government -presentaatio

14.15 - 14.45 Kahvi ja tutustuminen L3 Muotoilumakasiinin näyttelyihin

14.45 - 17.00 Työpaja

Paneelikeskustelun puheenjohtajana toimii Brenton Caffin, Director of Innovation Skills, Nesta. Keskusteluun osallistuvat:

• Ulrik Jungerson, Head of Design, Kolding Municipality Design Secretariat
  • Tommi Laitio, nuorisotoimenjohtaja, Helsinki
  • Marco Steinberg, Strategic Designer, Snowcone & Haystack
  • Nicolás Rebolledo Bustamante, Strategic Design Advisor, Laboratorio de Gobierno, Government of Chile. PhD Fellow Service Design, Royal College of Art, London
  • Antti Valle, teollisuusneuvos, innovaatiopolitiikka, työ- ja elinkeinoministeriö
  • Anthony Engi Meacock, Co-Founder, Urban + Architectural Designer, Assemble Studio, London
  • Anni Sinnemäki, apulaiskaupunginjohtaja, Helsinki
  • David Waterhouse, Head of Strategic Development, Cabe, Design Council, London

Demos Helsinki toteutti yhdessä Avanto Helsingin ja Aalto-yliopiston kanssa valtioneuvoston tilauksesta Design for Government -tutkimushankkeen, jossa pohdittiin miten julkista sektoria voitaisiin uudistaa ihmislähtöisesti. Teema-alueen johtaja Juha Leppänen, Demos Helsinki, avaa tutkimushankkeen tuloksia. Design for Government oli myös toista kertaa järjestetty Aalto-yliopiston Creative Sustainability -maisteriohjelman kurssi.

Työpajaosiossa pohditaan nuorten syrjäytymistä ja asunnottomuutta yhteiskunnallisena ongelmana. Esimerkkinä toimii Oman muotoinen koti -hanke, joka etsii muotoilun menetelmin uusia ratkaisuja nuorten asunnottomuuteen. Työpajasta vastaavat Nestan Bas Leurs, Learning Experience Designer ja Brenton Caffin, Director Innovation Skills.

Design Driven Society -päivä on osa EU:n Design for Europe -ohjelmaa. Sen toteuttavat yhteistyössä Toimiva kaupunki, Helsinki Design Week, Nesta ja Design for Government / Aalto-yliopisto. Koko päivän ohjelma on englanninkielinen.

Iltapäivän työpajaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Työpajan kaikki paikat ovat jo täyttyneet, mutta voit kysyä peruutuspaikkoja laura.aalto@toimivakaupunki.fi