Kaupunkien tulevaisuus esillä Helsinki Design Weekillä

9.9.2015

Tänä vuonna Helsinki Design Weekin vahva kaupunkiteemainen ohjelma katsoo tulevaisuuden kaupunkiin.

- Muotoilu on jo pysyvä osa Helsingin kaupungin kehittämistä. Rooli vahvistuu entisestään, kun Helsingistä tuli tämän vuoden alussa Unescon muotoilukaupunki. "Siksi on luontevaa, että tulevaisuuden kaupunki on tänä vuonna yksi festivaalin vahvoista kattoteemoista”, toteaa Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja Hanna Harris.

Maanantaina 7.9. Helsinki keskustelee Designmuseolla muiden Unescon muotoilukaupunkien kanssa siitä, miten muotoilu muuttaa kaupunkia. Paikalla ovat edustajat Dundeesta, Saint-Etiennestä, Bilbaosta ja Grazista.

Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikan L3 Muotoilumakasiinin lavalla puhutaan koko viikon ajan kaupunkien muotoiluteemoista.

Keskiviikkona 9.9. järjestettävässä yhteiskunnallisen muotoilun Design Driven Society -päivässä mm. kuullaan, kuinka nuori brittiläinen arkkitehtiryhmä Assemble on kääntänyt liverpoolilaisen ongelmalähiön suunnan. Ryhmä on tänä syksynä ehdolla brittiläisen taidemaailman arvostetuimman palkinnon Turner Prizen saajaksi.

Ennakkokatselmuksen saa myös vuonna 2016 aloittava Länsimetro, kun metrolaajennuksesta keskustellaan perjantaina 11.9. Myöhemmin samana päivänä järjestetään Länsimetron asemavierailu osana Helsinki Design Weekin kestosuosikkitapahtumaa OpenHouseHelsinkiä.

Perjantaina 11.9. teemana on tulevaisuuden kaupunkitila. Forum Virium Helsinki järjestää työpajan Kalasataman kehittämisestä. Kalasatamaan rakentuu kaupunginosa, jonka Living Labissa asukkaat, yritykset ja kaupunkitoimijat kehittävät ja kokeilevat resurssiviisaita palveluita. Miten paikallisuus, globaalit trendit ja älykkäät ratkaisut muuttavat tulevaisuuden kaupunkitilan käyttöä?

Lauantaina 13.9. Kolme linjaa kirjastoon –työpaja tarjoaa mahdollisuuden osallistua Helsingin tulevaisuuden kirjastopalvelujen kehittämiseen. Oletko kirjastopalvelujen Express, Vakio vai Kiertoajelu -käyttäjä? Myöhemmin samana päivänä Uutta tilaa taiteelle –keskustelu tuo yhteen Amos Anderssonin taidemuseon, HAMin sekä Guggenheim Helsingin suunnittelutiimit puhumaan taiteen tiloista Helsingissä. Iltapäivällä puhe jatkuu Helsingin Kauppatorin tulevaisuuden pohtimisella ja lauantai-ilta päättyy keskusteluun Helsingin uusista saunoista ja kylpylöistä.

Lisätiedot Helsinki Design Weekin ohjelmasta:
www.helsinkidesignweek.com