Syyskuun kaupunkimuotoilun tapahtumat kiinnostivat yleisöä

17.9.2014

Kalle Kataila

Syyskuun toisella viikolla, osana Helsinki Design Weekin ja Habitaren ohjelmaa Toimiva kaupunki toteutti sarjan kaupunkimuotoilun tapahtumia.

(http://www.toimivakaupunki.fi/fi/uutiset/helsinki-design-week/)

Tilaisuudet keräsivät yhteensä yli 600 osallistujaa, joista suurin osa oli muotoilun ammattilaisia ja opiskelijoita sekä kaupunkien virkamiehiä. Habitaressa myös messukävijät pääsivät osallistumaan, kun Lahden muotoiluinstituutin opiskelijat keräsivät käyttäjätietoa Helsingin Torikortteleiden tuleviin opasteratkaisuihin. Vilkas työpajapäivä tuotti lähes pari sataa ideaa tulevien opasteratkaisujen suunnittelun pohjaksi.

Helsingin kaupungintalolla Kaupunkimuotoilun kohtauspaikalla keskusteltiin kaupunkien toiveista muotoilualan suuntaan sekä muotoilun hankinnan haasteista. Paneelikeskustelussa nousi myös ymmärryksen lisäämisen tarve molemmin puolin.

Teurastamolla vietettiin hauska ilta Helsinki Pecha Kuchan parissa. Lennokkaita puheita ja tarinoita paremmasta kaupungista oli kertomassa kuusi puhujaa ja heitä kuunteli täysi salillinen yleisöä.

Helsinki CityJam oli palvelumuotoilun työpajapäivä, jossa pohdittiin ikäihmisten ja toimintarajoitteisten omaehtoista asumista. Uusia käytäntöjä ja palveluja työstettiin kuudessa pienryhmässä ja samalla tutustuttiin tekemisen kautta palvelumuotoilun menetelmiin. Tuloksia hyödynnetään ensi vuoden alussa lanseerattavassa Independent Living Challenge –kilpailussa, jossa Pohjoismaiden pääkaupungit yhdessä etsivät haastekilpailun kautta uusia ratkaisuja ikääntyneiden elämänlaadun parantamiseen.

Katso kuvakooste tapahtumista