Kymmenen muotoilutarinaa toimivasta kaupungista: Muotoilutarinat.fi -verkkojulkaisu aukeaa 7.9.

23.6.2015

Aleksi Poutanen

Miten muotoilua voidaan hyödyntää julkisten palveluiden kehittämisessä? Mitä uutta ja hyvää muotoilulla voi kaupungissa saada aikaan? Lue, katso ja kuuntele itse.

Muotoilutarinat.fi kertoo kymmenen tarinaa toimivasta kaupungista ja kaupungin muutoksesta. Verkkojulkaisu aukeaa 7.9., ja se esitellään maailmalle Helsinki Design Weekillä Kaupunkimuotoilun kohtauspaikka -seminaarissa. Kaupunkien tulevaisuus on tänä vuonna laajasti esillä Helsinki Design Weekillä. 5.–9.9. toteutettavassa tapahtumasarjassa esitellään jo opittua ja haetaan inspiraatiota tulevaisuuden kaupunkimuotoilulle.

- Muotoiluosaamisesta on tullut pysyvä osa kaupungin kehittämistyötä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nämä tarinat näyttävät miten erilaisia asioita muotoilun avulla kehitetään: kirjastojen palveluista rakennustyömaihin, nuorten asunnottomuudesta joukkoliikenteen palveluun, kertoo Toimiva kaupunki –hankkeen viestintäjohtaja Laura Aalto.

Julkaisu kertoo, miten kaupungin toimintaa ja palveluita on kehitetty käyttäjälähtöisemmiksi muotoiluosaamisen avulla ja nostaa esiin innostavia esimerkkejä. Tarjolla on myös nippu selkeitä oivalluksia ja neuvoja suoraan projekteista ja paikoista, joissa on tehty jotain oikeasti uutta – ja vieläpä hyvin.

Muotoilutarinat.fi –julkaisu kertoo Helsingin toiminnasta osana Unescon designkaupunkiverkostoa. Helsingille myönnettiin Unescon City of Design –tunnustus viime vuoden lopussa. Helsinki sitoutui hakemuksessaan hyödyntämään muotoilua paremman, avoimemman kaupungin kehittämisessä.

Muotoilutarinat.fi –verkkojulkaisun taustalla ovat Kansainvälisen designsäätiön Toimiva kaupunki –hanke sekä Helsingin kaupungin elinkeino-osasto.Muotoilutarinat.fi julkaistaan samanaikaisesti sekä suomeksi että englanniksi. Julkaisun sisällöstä vastaavat Kaskas Media, valokuvaaja Aleksi Poutanen, suunnittelutoimisto Nimiö ja digitoimisto Kelvin.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Laura Aalto, Kansainvälinen designsäätiö, Toimiva kaupunki