Opiskelijarekry - muotoilun opiskelija, oletko kiinnostunut oppimaan lisää muotoilun hyödyntämisestä kaupunkien kehittämisessä?

10.6.2014

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus

Toimiva kaupunki -projekti etsii kolmea muotoilun opiskelijaa avustajiksi Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen suunnantarkistukseen, eli strategiatyöhön. Opiskelijat työskentelevät projektissa yhdessä Toimivan kaupungin kaupunkimuotoilijoiden sekä Kansainvälisen designsäätiön hallituksen jäsenen Marco Steinbergin kanssa.

Haluamme tarjota opiskelijoille mahdollisuuden päästä seuraamaan ja oppimaan miten muotoiluosaaminen tuodaan osaksi nuorisoasiainkeskuksen tulevaisuuden hahmottamista. Nuorisoasiainkeskuksen koko oma henkilökunta on mukana suunnantarkistustyössä. Lisäksi työhön osallistetaan ja haastatellaan nuoria sekä kuullaan nuorisoasiainkeskuksen kumppaneita.

Muotoilun menetelmiä hyödynnetään strategiatyön osallistavissa työpajoissa. Muotoilun opiskelijoita haetaan nyt avustajiksi työpajatyöskentelyn valmisteluun, työpajojen fasilitointiin sekä dokumentointiin ja materiaalin koostamiseen. Työmäärä on yhteensä noin kolme arkipäivää ja se jakautuu ajalle elokuun– syyskuun loppu 2014. Työstä maksetaan opiskelijalle 400 euron korvaus.

Etsimme kolmea opiskelijaa, joilla on

• Perusasiat muotoilun menetelmistä ja teoriasta hallussa sekä kykyä yhdistää muotoiluosaamista ja muotoilun menetelmiä uusille sovellusalueille;
  • Kokemusta käyttäjätutkimuksen kenttätyöstä, etnografisista menetelmistä ja osallistavasta suunnittelusta;
  • Kykyä nopeasti visualisoida ongelmia sekä osaamista graafisesta suunnittelusta ja videotuotannosta;
  • Kokemusta ja kiinnostusta julkisen sektorin muotoilukysymyksiin.

Kiinnostuitko?

Lähetä hakemuksesi sekä CV:si 24.6.2014 mennessä osoitteeseen info@toimivakaupunki.fi. Merkitse otsikkokenttään OPISKELIJAREKRY sekä oma nimesi. Liitä mukaan myös muutamia työnäytteitä, jotka kertovat tähän tehtävään tarvittavasta osaamisestasi. Lisätietoja voit kysellä 13.6. klo 10-12 tai 19.6. klo 10-12 Toimivan kaupungin viestintäjohtaja Laura Aallolta, 040 507 9660.

Kansainvälisen designsäätiön Toimiva kaupunki jatkaa designpääkaupunkivuoden 2012 perintöä Suomessa ja kansainvälisesti. Se edistää muotoilun käyttöä kaupungeissa ja kehittää muotoiluun liittyvää osaamista julkisten palveluiden suunnittelussa.

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus rakentaa parempaa kaupunkia yhdessä nuorten kanssa. Nuorisoasiainkeskuksen toimita vahvistaa nuorten sidosta yhteiskuntaan sekä lisää nuorten kykyä suunnitella ja rakentaa omaa elämäänsä.