Toimiva kaupunki perusti Muotoiluagenttien verkoston

6.5.2014

Muotoiluagentit on uusi, avoin yhteisö kaikille muotoilusta kiinnostuneille kaupunkien työntekijöille. Sen tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, miksi kaupungit tarvitsevat muotoilua toimiakseen ja kertoa onnistuneita esimerkkejä muotoilun käytöstä kaupunkiympäristössä.

Muotoiluagentit ovat kaupunkien muutoksentekijöitä. Muotoiluagenttien tehtävänä on nostaa esiin tuoreita näkökulmia muotoilun käytöstä meiltä ja maailmalta. Muotoiluagenttiverkostolla pyritään myös vahvistamaan yhteistyötä kaupunkien sisällä ja lähtökohtana toiminnassa on, että verkoston toimintaan on helppo osallistua, eikä se sido ajallisesti.

- Tärkeää on myös verkottaa kaupunkien työntekijöitä keskenään ja tuoda yhteen samoja ongelmia pohtivia asiantuntijoita eri virastoista. Uskomme, että yhteistyössä on voimaa, verkoston rooli on jakaa tietoa ja oppia yhdessä ja toisilta, kertoo Toimivan kaupungin kaupunkimuotoilija Mikko Kutvonen.

Käytännössä Muotoiluagenttien verkosto toimii kahdella tavalla. Muotoiluagentit tapaavat kuusi kertaa vuodessa ja keskustelua käydään sosiaalisen median ryhmässä. Muotoiluagenttien tapaamisissa keskustellaan kotimaisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa, kuullaan kaupunkimuotoilun uusimmista tutkimustuloksista ja tavataan muotoilupalveluja tarjoavia yrityksiä. – Tavoitteena on myös kannustaa kaupunkeja ostamaan muotoilupalveluja, eli autamme kysyntää ja tarjontaa kohtaamaan, kertoo Mikko Kutvonen.

Toimiva kaupunki on kutsunut mukaan Muotoiluagenttiverkostoon viranhaltijoita Helsingistä, Espoosta, Kauniaisista ja Lahdesta. Toiminta on avointa kaikille muotoilusta ja muotoilun menetelmistä kiinnostuneille kaupunkien työntekijöille varsinaisesta työnkuvasta tai kokemuksesta riippumatta.

Lisätietoja Mikko Kutvonen, p.050 372 4028 mikko.kutvonen@toimivakaupunki.fi