Uusia osallistavia kaupunkikehittämisen projekteja

24.10.2014

Kaupunkeja suunnitellaan nykyään yhä enemmän yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Tänä syksynä Helsingissä on käynnistynyt useita projekteja, joissa kaupunkilaiset voivat olla mukana asiantuntijoina kaupungin toiminnan kehittämisessä. Samalla haetaan myös uusia tapoja osallistaa kaupunkilaisia palveluiden kehittämiseen.

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto etsii parhaillaan uudisraivaajia kehittämään vuoropuhelua kaupunkilaisten ja kaupunkisuunnittelijoiden välille. Uudisraivaajajoukko testaa ja kokeilee uusia tapoja osallistua yhteisen kasvavan kaupungin suunnitteluun. Uudisraivaajiksi toivotaan 15 eri ikäistä ja eri asioista kiinnostunutta kaupunkilaista, joilla on näkemyksiä kaupungin kehittämisestä. Hakemuksesi uudisraivaajaksi voit jättää 2. marraskuuta mennessä täällä.

Myös Helsingin tuleva keskustakirjasto etsii kaupunkilaisia yhteissuunnitteluun. Keskustakirjaston kaverit on projekti, jossa kirjastoa ja sen toimintaa suunnitellaan yhdessä tulevien käyttäjien kanssa. Keskustakirjaston kaverit pääsevät pohtimaan uutta kirjastoa kokeilemisen ja osaamisen tilana, yhteisöjen yhteisenä alueena, tarinoiden tilana ja kaikkien helsinkiläisten paikkana. Lähetä hakemuksesi kirjastolle 10.11 mennessä.

Helsingin kaupunginmuseo etsi aiemmin syksyllä kaupunkilaisia suunnittelemaan ja rakentamaan näyttelyä Helsinki-kuvista yhdessä museon ammattilaisten kanssa. Kuinka suunnitella ja rakentaa valokuvanäyttelystä tunteita herättävä kokemus? Kaupunkilaisten kuratoima näyttely avautuu tammikuun lopussa 2015. Kaupunginmuseon kehittämiseen voi vaikuttaa myös liittymällä asiakaspaneeliin uuden kaupunginmuseon sivuilla.